12 Mayıs 2016 Perşembe

SPOR VANDALLIĞI

Ülkemizde spora verilen değerler , diğer gelişmiş ülkelerin verdiği önemden daha da aşağıdadır ve her zaman da uygulanan politikalar ve yapılan hatalarla böyle kalmaya devam edecektir. Konuya bu kadar sert girmemin nedeni spor müsabakalarında yaşanan vandalizm ve federasyonların yaptığı hatalardır. Yazdığım bu sözleri güçlendirmek için bir kaç örnek vererek devam etmek istiyorum...
Örnek:1
Nisan ayı içerisinde oynanan ve şampiyonluk yarışında büyük önem arz eden Trabzonspor- Fenerbahçe müsabakası... Maç sarı lacivertli ekibin 0-4 üstülüğü ile devam ederken 17 yaşında ki bir genç 10 metre yükseklikten atlayarak maçın çizgi hakemine arkadan saldırıyor ve hakemi yaralıyor. Bu çocuk nasıl bir ruh halinde ki hakeme saldıracak kadar vahşileşmiş. Çocuğun elbet suçu var fakat maçta görevli polisler tribünler deki olaylardan çok dönmüş maçı izlemekte ve Trabzonspor yönetimi hatta T.F.F dahi bu gibi önemlerin önüne geçememekte. Çocuk karakoldan çıkarken bir kaç kendini bilmez iyi yaptın sloganları ile karşılamakta , dayısı ise bende onun yerinde olsam , ben de aynı şeyi yaparım diyor. Şimdi bu şuç çocuğun mu ? yoksa onu böyle yetiştirenlerin mi ?
Örnek:2
Yaşanan vandalizm sadece futbol da kalsa yine hadi iyi diyebiliriz ki demememiz lazım. Fakat bizi böyle olumsuz söylemlere itenler utansın...
Kadınlar voleybol 1. Ligi Fenerbahçe-Galatasaray müsabakasında çıkan olaylar sebebi ile maç ertelendi. Peki neden bu büyük kargaşa adam akıllı oturup neden bu müsabakalar izlenmiyor.
Ülkemizde tenis müsabakaları olsa bu taraftar bu maç neden durgun diye korta dalıp oyunculara ve hakeme saldıracak hale geldiler. Hemen Hemen her müsabaka da olayların arkası kulüp yönetimlerine dayanıyor. Ezeli rekabet , muhteşem derbi , ateşli maç bu gibi söylemler taraftarı daha da galeyana getiriyor.
Bizde İngilizler gibi taç çizgisine kadar oturup maç izlemek , ispanyollar gibi maç sonrası oyuncularımızla fotoğraf çektirmek , almanlar gibi sahada şampiyonluğu beraber kutlamak istiyoruz.
İlla filelerle çevrili , direklerin arkasında müsabaka mı izleyeceğiz.
Unutmayın ey seyirciler bizler insanız insan !!!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder